Türk Kültürü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Tanıtım Programı

Yazıcı-dostu sürüm

Budapeşte Büyükşehir Belediyesine bağlı Deák 17 Derneği ve Budapeşte Yunus Emre Enstitüsü iş birliğiyle 6 Nisan 2019 tarihinde “Türk Kültürü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” etkinliği düzenlendi.  

Budapeşte Büyükşehir Belediyesi tarafından "Dünyayı Gezen Çocuklar" cümlesiyle her ay farklı ülkelerin katılımıyla o ülkeye ait kültürel ögelerin tanıtıldığı, çocuk programlarının yapıldığı faaliyetler düzenleniyor. Nisan ayında “Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı”nın kutlanacak olması sebebiyle düzenleyici kurul tarafından misafir ülke Türkiye seçildi.

Deák 17 Derneği’nde gerçekleşen program Türkiye’deki tarihî ve kültürel bölgelerin, Türk mutfağına dair farklı lezzetlerin ve 23 Nisan’ın Türk tarihindeki öneminin ve tüm dünya çocuklarına hediye edildiğinin anlatıldığı bir Türkiye tanıtımıyla başladı. Etkinlikte, Tuğba Erikli ve İlkay Önhon’un öncülüğünde Macaristan’da yaşayan Türk çocuklarının katılımıyla hazırlanan dans gösterisi yapıldı ve ardından koro tarafından "Memleketim" şarkısı ve "Onuncu Yıl Marşı" seslendirildi.

Büyük bir beğeniyle izlenen program Türk-Macar Kadınları Derneği mensuplarınca hazırlanan ikramlarla ve çocuklara yönelik boyama çalışmaları, mangala oyunu ve ebru çalışması gibi etkinliklerle son buldu.