Türk Filmleri Budapeşte’de Sinemaseverlerle Buluştu

Yazıcı-dostu sürüm

Budapeşte Yunus Emre Enstitüsü, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ve Sugár Mozi Sinema Salonu iş birliğiyle düzenlenen Budapeşte Türk Filmleri Haftası 21-26 Kasım 2019’da Budapeşte’de gerçekleşti.

Budapeşte’de bu yıl ikincisi Sugár Mozi Sinema Salonu’nda düzenlenen programda "Organize İşler 2", "Annemin Yarası", "Kuklalı Köşk: Hırsız Var", "Rafadan Tayfa Dehliz Macerası", "Hokkabaz", "Dedemin İnsanları" ve "Tatlım Tatlım" filmleri sinemaseverlerle buluştu.

Türk dizi oyuncusu, TV yapımcısı ve programcısı Kadir Çöpdemir’in onur konuğu olarak katıldığı Türk Filmleri Haftası’nda izleyicilerle Türk sineması hakkında söyleşiler de yapıldı. Kadir Çöpdemir, Macaristan’da Türk fimlerine olan sevgiden dolayı bir oyuncu olarak mutlu olduğunu ifade ederek, "Yeni projelerle Macar sinemaseverlerin karşısına çıkmak istiyorum. Çocuk filimlerin sadece altyazılı değil okuma yazmayı henüz öğrenmemiş çocuklar için eş zamanlı tercüme ile profesyonel şekilde hazırlanmış olması etkileyici idi. Macar çocukların çoğunlukta olması, gülmeleri ve tepki göstermelerinden son derece mutlu oldum. Türk-Macar ortak yapımı filmlerin iki kardeş ülke tarafından beraber çekilmesi aynı kültürden beslenen toplumlar için çok önemlidir. Sanatta birbirimizi tanımak aslında geleceği inşa etmektir.” diyerek konuşmasını tamamladı.

Türk Filmleri Haftası kapsamında, yıl boyunca birçok yerli yapım Macaristan, Lübnan, Bosna Hersek, Avusturya, Fas, İtalya, Romanya ve Kazakistan’da seyircilerin beğenisine sunuluyor.

Yüzlerce filmi farklı ülkelerdeki sinemaseverlerle buluşturan proje aracılığıyla bugüne kadar Türk sinemasının usta oyuncuları, yönetmenleri ve yapımcıları farklı ülkelerde izleyici ile bir araya geldi.