Macar Televizyonlarında Türk Günü

Yazıcı-dostu sürüm

Macar Ulusal Devlet Televizyonu ve radyo kanalları 29 Ekim 2014 tarihinde Türkiye ve Türk kültürünü ülkenin dört bir yanında tanıttı. Gün boyunca yapılan yayınlar, Macaristan’da bir Türk rüzgârı estirdi.

Macar Ulusal Devlet Televizyonu ve radyo kanalları ile TRT arasında imzalanan karşılıklı anlaşma kapsamında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, MTVA televizyon ve radyolarında Türk Günü olarak kabul edildi. Bu nedenle, çeşitli belgeseller, filmler ve canlı yayın programları ile Türkiye’yi, dilini, kültürünü ve sanatlarını konu edinen yayınlar gerçekleştirildi.

Ayrıca Duna televizyonunun öğleden sonraki programları Yunus Emre Enstitüsü Budapeşte Türk Kültür Merkezinde canlı olarak gerçekleştirildi.Programa, T.C. Budapeşte Büyükelçisi Şakir Fakılı ve Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Hayati Develi’nin yanı sıra önemli Türkolog ve sanatçılar katıldı.  Programda, ebru sanatı ve Teke yöresi halk oyunlarından kısa bir kesit sunuldu. Günün kapanış programı olarak Budapeşte Yunus Emre Enstitüsü Türk Kültür Merkezi’nde Viyana’dan gelen Yörem Halk Oyunları Grubu tarafından bir halk oyunları gösterisi ve akabinde dans atölyesi düzenlendi.