Babel Sound Festivali’nde Türkiye

Yazıcı-dostu sürüm

Macaristan’ın Balaton kentinde 2011 yılından bu yana gerçekleştirilen Babel Sound Festivali’nin 15-21 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen bu yılki programına Budapeşte Yunus Emre Enstitüsü de katıldı.

Festival alanında kurulan Türk çadırı içerisinde program boyunca Türk mutfağına dair farklı lezzetleri tanıtmak amacıyla Türk çayı, gözleme ve Türk tatlıları ikramı yapıldı. Ayrıca misafirler gözleme ve tatlı çeşitlerinin yapım aşamalarını görme fırsatı yakaladılar. Etkinlikte binlerce yıllık Türk strateji oyunu olan mangala da davetlilerin ilgisine sunuldu.

Festivalin farklı günlerinde Türk müziği grubu tarafından klasik Türk müziği konseri verildi. Yoğun istek üzerine farklı zamanlarda Türk çadırında da konserler devam etti.

Ayrıca festival kapsamında farklı yörelere ait Türk halk oyunları ve kına gecesi gösterisi, geleneksel Türk okçuluğu tanıtımı gerçekleştirildi.

Babel Sound Festivali

“Sınırları Aşan Kültür” cümlesiyle müzik aracılığıyla kültürleri ortak bir noktada buluşturmaya çalışan Babel Sound Festivali Macaristan’ın Balaton kentinde 2011 yılından bu yana düzenleniyor. Zamanla uluslararası bir platforma taşınan festivale dünyanın pek çok ülkesinden devlet kurumları ve özel kuruluşlar katılarak kendi ülkelerine dair kültürel özellikleri anlatan çalışmalar yapıyor.