Anadolu’nun Renkli Dünyası Budapeşte YETKM'de Sergilendi

Yazıcı-dostu sürüm

Fotoğraf sanatçısı Mustafa Yılmaz'ın “Anadolu’nun Renkleri” isimli fotoğraf sergisi, Budapeşte Yunus Emre Enstitüsünde açıldı.

Bu yıl altıncısı düzenlenen Budapeşte Fotoğraf Festivali kapsamında Budapeşte Yunus Emre Enstitüsünde düzenlenen sergi, festival koordinatörü Kornel Kocsany’in ve bir çok sanat severin katılımıyla gerçekleşti.

Etkinlikte bir konuşma yapan Kocsany, altı yıldır düzenlenen Budapeşte Fotoğraf Festivali'nin amacının ülkede faaliyet gösteren uluslararası kültür kuruluşlarıyla yakın bir iş birliği sağlamak olduğunu belirterek Budapeşte Yunus Emre Enstitüsünün etkinliğe aralıksız katılmasından dolayı memnuniyet duyduklarını söyledi. Festivalin amacının geleneksel, modern, ulusal ve uluslararası fotoğraf sanatını bir araya getirmek olduğunu belirterek geniş katılımla düzenlenen bu programdan dolayı çok mutlu olduğunu ifade etti.

Programda Macar fotoğraf severlerin Türk fotoğraf sanatını inceleme fırsatını bulduğunu belirten Kocsany, “Sergide bulunan eserler Türk fotoğraf anlayışını, sanatsal zenginliğini ve Türkiye’nin kültürel zenginliğini yansıtıyor. Sanatçıyı çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum.” dedi.

2 Mayıs’a kadar devam edecek sergide yaklaşık 35 adet fotoğraf sergileniyor. Sergi Anadolu’yu yurt olarak benimseyen medeniyetlerin izlerini, etkilerini mimari, kıyafetler, yemekler ve en önemlisi de insanların portreleriyle göstermeyi hedefliyor.

 

Mustafa YILMAZ :

1961 yılında Isparta’da doğan fotoğraf sanatçısı Mustafa Yılmaz, fotoğraf çekmeye 1998 yılında başladı. Anadolu medeniyeti, mimarisi, coğrafyası ve insanı Yılmaz’ın başlıca çalışma konuları arasında yerini almaktadır. Bu vesileyle Türkiye'nin büyük bölümüne fotoğraf amaçlı geziler yapan sanatçı başta İstanbul ve Ankara olmak üzere birçok şehirde kişisel sergiler açmış, karma sergilere katılmış ve dia gösterileri sunmuştur. Başta Skylife, Anadolujet Dergileri olmak üzere çeşitli dergi ve kitaplarda yazıları ve fotoğrafları yayınlanmıştır.