15 Temmuz Şehitleri Budapeşte’de Anıldı

Yazıcı-dostu sürüm

Macaristan’da T.C. Budapeşte Büyükelçiliği tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü kapsamında anma töreni düzenlendi. Budapeşte Yunus Emre Enstitüsü binasında düzenlenen program 15 Temmuz şehitleri anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Türkiye’nin Budapeşte Büyükelçisi Ahmet Akif Oktay’ın törende yaptığı konuşmada, “Bugün devlet içinde çöreklenmiş, Fethullahçı Terör Örgütü tarafından ülkemizde girişilen hain darbe girişiminin üçüncü yıl dönümü. Bu yıl dönümüne ithaf edilen Demokrasi ve Millî Birlik Günü vesilesi ile tekrar bir araya geldik. Bu günün iki temel amacı ve anlamı var; birincisi bu vesilelerle hükümetlerin ancak meşru seçimler yoluyla değişebileceği ikincisi ise ülkemizde darbeler devrinin geri gelmemek üzere kapandığıdır. Türk milleti özgür iradesi dışında hiçbir iradeyi tanımayacağı mesajını gür bir sesle dost düşman herkese bir kez daha vermiştir.” ifadelerini kullandı.

Büyükelçi Oktay, minnet borcunu yerine getirerek bu kanlı darbe girişimini durduran şehitleri asla unutmayacaklarını tüm dünyaya gösterdiklerini kaydetti. Oktay, 15 Temmuz gecesi örgütün amacına ulaşmak için vatana ihanet dâhil her türlü suç işlemekten kendi halkına ateş açmaya, meclisi bombalamaktan seçilmiş Cumhurbaşkanına suikast düzenlemeye kalkışmaya kadar her türlü alçaklığı yapmaktan geri durmayacağını gözler önüne serdiğini hatırlattı.

Konuşmanın ardından 15 Temmuz darbe girişimini konu alan “Şebeke” adlı belgesel gösterildi. Program ikram ile sona erdi.