Budapeşte’de İkinci Dönem Türk Okçuluğu Kursu Açıldı

Yazıcı-dostu sürüm

Budapeşte Yunus Emre Enstitüsünde ikinci dönem Türk okçuluğu kursu 14 Ocak 2020 tarihinde düzenlenen görkemli bir programla başladı.

Pek çok ulusun tarih sahnesine çıkışından itibaren rağbet ettiği, avlanmanın yanı sıra bir savaş  sporu olarak özel önem verdiği okçuluk, tarih boyunca Türklerin  ayrılmaz  bir parçası ve en müstesna özelliği olmuştur. Türk kültür tarihinin yapı taşlarından biri olan geleneksel okçuluğu  tanıtmak  ve  bu   ata  sporumuzla  kültürel  bağlarımızı  geliştirmek için  Budapeşte Yunus Emre Enstitüsü ve Türkiye Okçular Vakfı iş birliği ile Ekim 2019 tarihinde başlayan  Türk okçuluğu kursları ikinci dönem derslerine başlanıldı.

Programa T.C. Budapeşte Büyükelçiliği Askeri Ataşesi Tolga Boyraz, Babel Sound Festivali İletişim Koordinatörü Viszt Viktor, Tatai Patara Festivali Koordinatörü Zombori Mihály, birçok akademisyen ve sporcu katıldı.

Kurs açılış programında Türk okçuluğunun tarihi, Türk kültüründeki önemi, gelecek nesillere bu sporun aktarılabilmesi için Türkiye’de ve yurt dışında yürütülen faaliyetler hakkında bilgi verildi. Türk yayının ve okunun özelliklerine dair açıklamanın ardından okçuluk kursiyerleri tarafından bir gösteri yapıldı. Verilen teknik bilgiler sonrası misafirlerin de atış yapması sağlandı.

Gelen yoğun istek sebebiyle yeni dönem kurslarının haziran ayına kadar farklı düzeylerde devam edeceği belirtildi. Program ikram ile sona erdi.