Yunus Emre’den Gül Baba’ya Türkülerle Sevgi Yolu

Yazıcı-dostu sürüm
Yunus Emre Enstitüsü tarafından yürütülen Türkiye-AB Kültürlerarası Diyalog programı adı altında Tuna Dalgalarında Kültürlerarası Çeşitlilik Projesi kapsamında Budapeşte'de Tuna haftası kapsamında Gül Baba Festivali düzenlendi.
Festival kapsamında Budapeşte Yunus Emre Enstitüsü ve Gül Baba Vakfının ortaklaşa düzenlediği Türk Müziği Konseri Budapeşte’de gerçekleşti.
19 Eylül 2019’da Budapeşte Yunus Emre Enstitüsü Sanat Galerisinde, 20 Eylül 2019’da Gül Baba Vakfı Konser Salonunda düzenlenen Türk Müziği Konseri Macar sanatseverler tarafından büyük bir beğeniyle takip edildi.
Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuarı öğretim üyelerinden Erdem Özdemir, Kenan Yıldırım ve Dicle Özdemir, Sakarya Üniversitesi Devlet Konservatuarı Öğretim Üyesi Hamdi İtil’den oluşan müzik grubu Türk sanat müziği, tasavvuf müziği ve Türk dünyası şarkılarından oluşan geniş bir repertuar ile dinleyicilerin karşısına çıktılar.
 
Dinleyiciler Yunus Emre ve Gül Baba’ya ithaf edilen türküler aracılığıyla Türk kültürüne türküler pencerisinden bakma imkânı yakaladılar.