Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan Budapeşte Yunus Emre Enstitüsüne Ziyaret

Yazıcı-dostu sürüm

Macaristan'daki resmî ziyaretleri kapsamında 3 Mayıs 2019 tarihinde Budapeşte'ye gelen T.C. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Budapeşte Yunus Emre Enstitüsünü ziyaret etti.

Bakan Çavuşoğlu, Enstitünün ev sahipliğinde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarıyla bir araya gelerek Türkiye-Macaristan arasındaki siyasi ve kültürel ilişkiler hakkında sohbet etti.

Bu yıl Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Macaristan Başbakanı Viktor Orban başkanlıklarında düzenlenecek Yüksek Düzeyli Stratejik İş Birliği Konseyi Dördüncü Toplantısı’na da değinen Bakan, iki ülke arasındaki ilişkilerin samimi ve kalıcı hale getirilmesinde burada yaşayan Türk vatandaşlara büyük bir görev düştüğünü belirtti.

Macaristan’ın Türkiye ve Türk dünyası için özel bir yerinin olduğunu ifade eden Çavuşoğlu; “Aslını unutmayarak Türk Keneşi'ne gözlemci üye olan Macar kardeşlerimiz yakın bir zamanda Türk Keneşi'nin Avrupa temsilciliğini açacaklar. Siyasi ilişkilerimizin üst seviyede bulunduğu Macaristan’da kültürel faaliyetlerle göz dolduran Budapeşte Yunus Emre Enstitüsüne, Maarif Vakfı Budapeşte’de açacağı okulla yakın zamanda paydaş olacak ve eğitim alanında da iyi ilişkiler kurulacaktır.” dedi.

Ziyaret, Bakan’ın katılımcıların sorularını cevaplamasından ardından ana okulu öğrencilerinin Türkçe etkinlik ve dans gösterisiyle sona erdi.