Yunus Emre Enstitüsü Macar-Türk Günü Festivali’nde

Yazıcı-dostu sürüm

Budapeşte Yunus Emre Enstitüsü, Macaristan'ın Tata (Gölbaşı) kentinde düzenlenen Macar-Türk Günü Festivali'ne "Sergi, Sinema ve Konser ile Türk Günleri" teması ile katıldı.

Osmanlı Devleti döneminin canlandırıldığı 3 gün süren festivalin ilk gününde;  "Gül Baba" filminin gösterimi ve Işıl Arısoy’a ait "Gizli Detaylar" adlı serginin açılışı yapıldı. Festivalin ikinci ve üçüncü gününde Ozan Kaya Kuzucu ve Neyzen Janos Gerzson’un konserleri ile devam etti. Türkiye’ye tahsis edilen festival alanında Türk halk müziği ve sufî müzik icra eden sanatçılar, düzenlenen etkinliklerle Türk müziğinin tanıtımına katkıda bulundular.

"Minik Laleler Türkçe Öğreniyor" projesi ile Türkçe ve Türk halk oyunları öğrenen çocukların gösterileri ile renklenen festivalde minikler, Türkçe şarkıların yanı sıra farklı yörelere ait Türk halk oyunları performası ile sahne aldılar.

Türk strateji oyunu mangalanın tanıtımına da yer verilen festival boyunca  Türk çayı, Türk kahvesi ve Türk tatlıları ikramları eşliğinde Türkiye ve Türk kültürüne dair sohbetler gerçekleştirildi.