Türk Dünyası Ezgileri Konseri

Yazıcı-dostu sürüm

Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de Yunus Emre Enstitüsü ve Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatının (TÜRKSOY) iş birliği ile Türk dünyasının farklı ülkelerinden (Türkiye, Azerbaycan, Kırgızistan, Kazakistan) sanatçıların oluşturduğu Kazakistan Kızılorda Oda Orkestrası’nın teşrifiyle Duna Palota konser salonunda 25 Ocak’ta “Türk Dünyası Ezgileri” adlı konser düzenlenmiştir.

Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref ATEŞ açış konuşmasında; Macaristan’da gerçekleştirilen her etkinlikte Macaristan ile Türk dünyasını daha da yakınlaştırmayı amaçladıklarını, ortak kültürel değerlerin farkına varılarak birliktelik ruhunun canlı tutulmasına çalıştıklarını belirtti. 

TÜRKSOY Genel Sekreteri Prof. Düsen KASEİNOV da orkestrada Türk dünyasının değişik coğrafyalarından sanatçıların bulunduğunu ve bundan sonra Macaristan’dan da sanatçıların bulunmasını arzu ettiklerini belirtip Macaristan’da ilk defa gerçekleştirilen bu etkinlikten dolayı gurur duyduklarını ifade etti.

Etkinliğe; T.C. Budapeşte Büyükelçisi Ahmet Akif OKTAY, Azerbaycan Cumhuriyeti Budapeşte Büyükelçisi Dr. Vilayat M. GULİYEV, Kazakistan Cumhuriyeti Budapeşte Büyükelçisi Nurbakh RUSTEMOV, Macaristan Türk İşleri Ofisi Başkanı Büyükelçi Janos HOVARİ ile birlikte çok sayıda diplomatik temsilci ve Macar sanatsever katıldı.