“Türk Dünyası Ezgileri” Budapeşte’de

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsünün onuncu kuruluş yıl dönümü onuruna Uluslararası Türk Kültür Teşkilatı (TÜRKSOY) iş birliğiyle düzenlenen “Türk Dünyası Ezgileri Konseri” Balkan turuna Macaristan ile devam etti.

Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan ve Türkiye’ye özgü halk çalgıları eşliğinde verilecek konser dizisi 10 Aralık 2019 tarihinde Türk Keneşi’nin yeni gözlemci üyesi Macaristan’dan başladı. Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan ve Türkiye’den geleneksel halk müziği sanatçılarından oluşan sanat topluluğunun icrası ve Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı, Yunus Emre Enstitüsü ve TÜRKSOY üyesi ülkeler Büyükelçiliklerinin iş birliğinde Budapeşte Duna Palota’da düzenlenen program Macar sanatseverler tarafından büyük bir beğeniyle takip edildi.

Programa, Azerbaycan, Kazakistan ve Türkiye’nin Budapeşte büyükelçilerinin yanı sıra Macaristan Devleti temsilcileri de iştirak etti. 

Konserde sanatseverler; Azerbaycan’ın ‘kamança’sını, Kazakistan’ın ‘dombra’sını, Kırgızistan’ın ‘komuz’unu ve Türkiye’nin ‘bağlama’sını aynı sahnede izleme fırsatı yakaladı.

Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Türkiye, Özbekistan ve Uygur Türklerinin halk ezgileri ve çeşitli bölgelerin folklor dans örnekleriyle Altaylardan Avrupa’ya gönül köprüleri kurarak, halkların kaynaşması sağlama amacı taşıyan etkinlikte, zengin repertuvara sahip sanat topluluğunun icra ettiği Türk Dünyası’na mal olmuş bestecilerin eserleri izleyenlerden büyük ilgi gördü.