“Gizli Detaylar” Fotoğraf Sergisi

Yazıcı-dostu sürüm

"Budapeşte Foto Festivali" kapsamında Türkiye’den fotoğraf sanatçısı Işıl Arısoy Kaya’nın katılımıyla “Gizli Detaylar” adlı fotoğraf sergisi Budapeşte Yunus Emre Enstitüsü Sergi Salonu'nda 21 Mart 2019 tarihinde sanatseverlerle buluştu.

Programın açış konuşmasını yapan Budapeşte Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Yakup Gül, farklı sanat dallarında yapılan etkinliklerle ortak kültürel değerlerimizi ortaya çıkarmanın yanı sıra Türk ve Macar sanatçıların birbirlerini daha yakından tanıyabilmelerini amaçladıklarını ve Macar sanat dünyasından farklı simaları burada görmekten onur duyduklarını belirtti.

T.C. Budapeşte Büyükelçiliği Müsteşarı Ümit Öktem, Türkiye’den genç, deneyimli, birçok sergiye katılıp ödüller almış bir sanatçının burada bulunmasından ve kendisini Macar halkına tanıtmaktan büyük bir zevk duyduklarını ifade etti.

Budapeşte Foto Festivali Müdürü Mucsy Szilvia ise yaptığı konuşamada, “Bu yıl üçüncüsünü düzenlediğimiz Budapeşte Foto Festivali’ne başlangıçtan beri büyük bir özveriyle katılan Yunus Emre Enstisünün bizlere verdiği destek bizlere duyulan saygının somutlaşmış hâlidir. Bugün bu program aracılığıyla Türk fotoğraf sanatına tekrar göz atma imkânı yakalamış bulunmaktayız. Sergide bulunan fotoğraflar Türk sanatının resim anlayışını, sanatsal zenginliğini yansıtıyor. Sanatçıyı çalışmalarından dolayı tebrik eder, teşekkürlerimi sunarım.” dedi.

Fotoğraf Sanatçısı Károly Szelényi ise, “Duvarda bulunan resimleri sanatçımız 'Gizli Detaylar' diye adlandırdı. Fotoğraflar, Ayasofya’nın iç ve dış mimarisini ve dünyanın başka camilerini ve minarelerini yansıtıyor.  Bizlere farklı yansıttığı ve gerçeği ışıkla yazdığı için sanatçıya bir kez daha teşekkür ederim.” dedi.

Fotoğraf Sergisi’nin açılışından sonra program konuklara ikram ile devam etti. Sergi 20 Nisan’a kadar ziyarete açık kalacak.