Budapeşte’de Müzeler Gecesi Kutlandı

Yazıcı-dostu sürüm

Macaristan Devleti’nin himayesinde her yıl düzenlenen Müzeler Gecesi bu yıl 22 Haziran Cumartesi günü gerçekleştirildi. Ülke genelinde bütün müzelerin sabaha kadar açık olduğu programda geceye has özel etkinlikler yapıldı ve müzeler indirimli olarak gezilebildi.

Gecede 18.00-00.30 saatleri arasında kapılarını ziyaretçilere açan Budapeşte Yunus Emre Enstitüsünde Türk kültürünü tanıtım amaçlı birtakım etkinlikler gerçekleştirildi.

Atölye çalışması grupları ile Türk çayının hazırlanışı, Sevinç Kahraman şefliğinde Türk mutfağına dair yöresel tatlıların tanıtımı ve yapımı, Macar ebru sanatçıları Boglárka Erdélyi ve Vida Balázs yönetiminde ebru sanatı tanıtımı, Neyhane’de Gerzson Janos ve Faruk Gürbüz yönetiminde Türk çalgıları tanıtımı ve müzik icrası, Sanatçı Doç. Dr. Hülya Şanes Doğru yönetiminde tezhip ve minyatür çalışması, Sanatçı Doç. Dr. Ali Rıza Özcan yönetiminde hat çalışması yapıldı. Programda misafirlere Türk çayı ve cennet çamuru tatlısı ikram edildi.

Ayrıca program kapsamında Enstitü Konser Salonunda, Gül Baba Türbesinde ve  Hopp Ferenc Asya Sanat Müzesinde T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçıları Yasin Özçimi, Mehmet Evren Hacıoğlu ve Tuncay Tuncay’dan oluşan grup tarafından tasavvuf müziği konseri verildi.