Budapeşte Yunus Emre Enstitüsü Müzeler Gecesinde

Yazıcı-dostu sürüm

2003 yılından bu yana her yıl Macaristan İnsan Kaynakları Bakanlığı tarafından düzenlenen Müzeler Gecesi, bu sene 25 Haziran tarihinde gerçekleştirildi. Avrupa’nın pek çok şehrinde düzenlenen etkinlik kapsamında,  Budapeşte’de bulunan tüm müzeler ve kültür enstitüleri gece boyunca ziyarete açık kaldı. 

Macaristan’ın en prestijli festivallerinden biri olan ve çeşitli kültürel faaliyetlerin tüm gece sergilendiği Müzeler Gecesi’nde, gece boyunca yüzlerce ziyaretçiyi ağırlayan Budapeşte Yunus Emre Enstitüsü kültür-sanat faaliyetleri, kurslar ve Türk kültürünü anlatan etkinlikler düzenlendi.

Enstitü bünyesinde ve sokakta düzenlenen konser, sergi, Türk mutfağı köşesi, Türk müziği köşesi ve el sanatları atölyesi gibi çok sayıda etkinliğin yanı sıra Enstitünün gerçekleştirdiği faaliyetler ve merkezin tarihçesi hakkında misafirlere bilgi verildi.

Tüm gece süren Türkçe köşesindeki çeşitli oyunlar ve alıştırmalarla Türkçe ile tanışan misafirler, Türk el sanatlarından ebru ve tezhibi uygulamalı olarak görme fırsatı da buldu.
Gecenin son programı olan konserde Mesi Trió adlı Macar müzik grubunun Türkiye’nin çeşitli yörelerine ait türkülerden oluşan performansı dinleyicilerden büyük beğeni gördü.