“Annemin Yarası” Budapeşte’de Gösterildi

Yazıcı-dostu sürüm

 

Yönetmenliğini Ozan Açıktan’ın yaptığı; Meryem Uzerli, Ozan Güven, Okan Yalabık gibi ünlü oyuncuların başrolü paylaştığı  Annemin Yarası adlı film 11 Şubat 2020 tarihinde Budapeşte Yunus Emre Enstitüsü sinema salonunda Macar filmseverlerle buluştu.

Macaristan’da Türk dizilerine gösterilen ilgi Türk sinema filmlerinin de aynı heyecanla takip edilmesini sağlıyor. Kasım 2019 tarihinde Budapeşte'de düzenlenen Türk Filmleri Haftası’na olan yoğun ilgiden dolayı belirli zamanlarda Budapeşte Yunus Emre Enstitüsü sinema salonunda halka açık ücretsiz Türk sineması gösterimleri devam edecektir.

Filmin Konusu

Bir dram filmi olan  Annemin Yarası filminin çekimleri Türkiye, Bosna Hersek, Sırbistan ve Hırvatistan’da gerçekleştirilmiştir. Yugoslavya'daki iç savaş ve Sırp çatışmalarının arasında Balkanlarda geçen hikâyede 18 yaşına geldiğinde ailesini bulmak için elinde bir adres ile yetimhaneden ayrılıp yola çıkan Salih (Bora Akkaş) bir çiftlikte işe başlar. Çiftliğin sahipleri Borislav (Ozan Güven) ve Marija (Meryem Uzerli) Salih'e birden sıcak bir aile olmuşlardır. Fakat ailesini ararken açığa çıkan sırlar Salih'i ve çevresindeki insanlar için sıkıntılı günlerin habercisidir.